קרמיקה לעיצוב הבית במחירים נוחים
הקרמיקה היא אחת מהנפוצים שבחומרי הבית. בנוסף לשימוש המסורתי במטבחים ובחדרי רחצה, כיום זהו חומר פופולארי ביותר גם בתחום הריצוף: הייצור מלאכותי סינתטי, ולא הצריך ניסור מסלע טבעי, ועל כן המחיר אטרקטיבי מאד. כאשר אתם מעוניינים לבחור קרמיקה לבית, חשוב לבדוק את עיצוב הבית הקיים, ולעבוד עם הדמיית מחשב אשר תסייע לכם למצוא את הרכיבים המתאימים ביותר לעיצובו, ובפרט לעיצוב החדר עליו אתם עובדים כעת. כך תעשו זאת באופן חכם.
מחירים בקרמיקה – האם רק הפאן הכלכלי הוא שחשוב?
במילה אחת – לא. בכמה מילים, המחיר שמשולם בקרמיקה משולם לא רק בכסף אלא גם בכל מיני תרחישים לא מזמינים שעשויים לקרות. כשאתם רוצים לקנות קרמיקה בטוחה, נקייה ויפה עליכם לוודא בראש ובראשונה שדרגת השחיקה גבוהה (בבית מספיק דרגה 4 או 5. שאלו את המוכר בחנות), ושרמת הספיגה נמוכה (שכן רק אז ניתן להעלים כליל נוזלים שנשפכו על המשטח ללא השארת כתמים). את הנתונים הללו חובה לשאול בחנות, כי אם הם לא קיימים, המשטח צפוי להתיישן ומאוחר יותר גם להתבלות ולא להיראות חדש. מחירי קרמיקה נחשבים זולים רק כאשר תוצאת העיצוב נראית כמו חדשה גם שנים לאחר ששמתם את האריחים על הרצפה.
כיצד מומלץ לקבוע את רמת המבריקות של הקרמיקה שלנו?
בקרמיקה 3 רמות מבריקות: מבריק, לָפָּטוֹ ו- מט. כאשר המשטח שחור, אין לזה חשיבות. כל צרכן צריך לבחור מה שלטעמו הוא שנכון. יש שיאהבו את ההשתקפות של האריח המבריק ויש שיעדיפו משטח ללא החזר. אבל כאשר המשטח בהיר התמונה מתחילה קצת יותר להסתבך. משטח שהוא גם בהיר וגם מבריק הוא משטח אשר כל צבירת אבק הכי קטנה או ניגוב נוזל שנשפך – רואים, ולאורך זמן. מה שכן, משטח כזה מעניק אור יקרות לבית ומעשיר מאד את העיצוב מבחינת עוצמה. את הדברים הללו אי אפשר לומר על משטח מט אשר יוצר בבית מראה רגיל ללא השתקפות, אך קשה מאד להבחין בכשלים כמו אבק או נוזלים. לפטו היא גרסת ביניים חצי מבריקה אותה ניתן לבחור כחובבי עיצוב מבריק עם פחות סיכון שיבחינו בכשלי לכלוך על המשטח.
אלו גדלי אריחי קרמיקה קיימים בשוק?
30×30 ס”מ, 60×60 ס”מ, 80×80 ס”מ. מומלץ לבחור את גודל האריחים בהתאם לגודל החדר. בחדר קטן מומלץ להטמיע אריחים קטנים ולהיפך. אם אתם מעוניינים ב- 100% אחידות בכל חדרי הבית, 60×60 ס”מ לרוב יעשה את העבודה וייצור בחדר את הפרספקטיבה הרצויה.